0
0

پنج گام یادگیری یک مهارت

2206 بازدید
پنج گام یادگیری یک مهارت

پنج گام یادگیری یک مهارت

پنج گام یادگیری یک مهارت

با سلام خدمت همه دوستان عزیزم؛

از مدت ها پیش با سایت بیشتر از یک و استاد بهرامپور که مدرس سخنرانی و فن بیان هستند آشنایی داشتم و کلی مطالب و ویدئوهای آموزشی را از سایت گرفته بودم و خیلی برای من مفید و کارساز بود. منتظر همایشی بودم که در مشهد هم برگزار شود. بالاخره جمعه ۱۸ آبان ۹۷ همایش استاد بهرامپور به همراه آقای محمد حافظی نژاد برگزار شد و من هم در آن شرکت کردم. همایش مفیدی بود و کلی مطالب جدید یاد گرفتم.

پنج گام یادگیری یک مهارت

در ابتدا فرق بین دانش  و مهارت بیان شد.

دانش آن علمی است که ما به طریقی از راه های مختلف مانند مدرسه ، دانشگاه، خانواده و جامعه و… یاد میگیریم. مثلاً در مدرسه درس ریاضی را یاد می گیریم و یا به کلاس زبان می رویم و آن را در حد دانش یاد میگیریم و یا یک کتاب در مورد راهنمایی و رانندگی مطالعه می کنیم.

مهارت چیزی فراتر از دانش است بایستی از این فن دانش استفاده کنیم تا بتوانیم تغییراتی را در جهت بهبود برای زندگی و کار خود ایجاد کنیم. مثلاً اگر کتابی را در زمینه راهنمایی و رانندگی بخوانم ولی نتوانم به  صورت عملی رانندگی کنم به این معنی است که دانش رانندگی را کسب کرد ولی هیچ تجربه عملی در رانندگی ندارم یعنی مهارت در رانندگی ندارم.

خیلی از ماها دانش کاری را داریم ولی بلد نیستیم از آن دانش در زندگی و کار خود استفاده مفید کنیم یعنی مهارت استفاده از آن دانش را نداریم. خیلی از اساتید دانشگاه هم هستند که دانش بالایی در رشته تحصیلی خود دارند و آن را به دانشجویان خود آموزش می دهند ولی به صورت عملی و تجربی در آن تخصص هیچ مهارتی ندارند.

بیشتر مطالعه کنید:  حلقه های ارتباطی - روز سوم از چالش موفقیت نامحدود در 20 روز

انواع مهارت ها :

۱- فکر :

مانند خلاقیت ، حل مسئله، تصمیم گیری، مدیریت زمان، هدف گذاری و…

۲- ارتباطات و بیان

۳- روابط :

مانند حل تعارض

۴- جیب پرپول :

مثلاً مهارت برنامه نویسی برای ایچاد کسب درآمد

پنج گام یادگیری یک مهارت

برنامه روزانه برای یادگیری مهارت :

میشود با ۲۰ ساعت تمرین درست مهارتی را تا حد قابل قبولی یاد گرفت . ( از کتاب جاش کافمن).

پنج گام یادگیری مهارت :

۱- زمان :

مطمئناً همه ما بهانه های مختلفی برای انجام ندادن کار داریم یکی از این بهانه ها نداشتن وقت است. مطمئن باشید همیشه وقت برای انجام کارهای مهم هست. پس باید وقت بسازیم. از این به بعد نگوییم وقت نکردم . بگوییم اولویت من نبوده است.

بهترین زمان یادگیری مهارت  : هرروز و یا روز در میان در ابتدای صبح به مدت یکماه در بازه های ۶۰ تا ۹۰ دقیقه ای است. پس می توان هر ماه یک مهارت جدید را یادگرفت. و برای اینکه زمان یادگیری را در نظر داشته باشیم می توان از تایمرهای ۲۰ دقیقه ای استفاده کرد.

۲- تمرین درست :

تمرین یعنی انجام کاری که برای ما سخت هست. سختی را تحمل کنید. نمی توانم وجود ندارد.

۳- بازخورد :

از کجا بدانم که دارم کار و تمرین درستی را انجام می دهم ؟ از یک مربی و یا شخصی که خودش علمی بداند نه این که فقط نصیحت کند.

۴- حفظ انگیزه :

داشتن یک برنامه آموزشی یعنی این که مثلاً تا آخر امسال چه مهارت هایی را یاد بگیریم. بودجه مالی و زمانی آموزش را مشخص کنیم و …

۵- سوتی ها :

مثل این که چند مهارت را بخواهیم همزمان یادبگیریم کار اشتباهی است. یکی یکی هر مهارت را یاد بگیرید. و دوم نداشتن شرایط و ابزار کار. مثلاً می خواهم آموزش تار را ببینم ولی ساز تار را نداشته باشم.

بیشتر مطالعه کنید:  هدفگذاری به روش SMART

پس مطلب مهمی که از این همایش یاد گرفتم این هست که مهارت هایی را باید یاد بگیرم را لیست کنم و یکی یکی شروع کنم به یادگیری آنها و آن هم با یک تمرین درست. و این یعنی یکی از رازهای موفقیت.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://ostad7.com/?p=8916
اشتراک گذاری:
واتساپفیسبوکلینکدین
Avatar
ostad7
*کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر( هوش مصنوعی) *مدرس دانشگاه در رشته های مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات و ارتباطات * طراح و مدرس انواع وب سایت های اینترنتی *مشاور و طراح وب و رابط کاربری *مشاور راه اندازی سایت‌های برپایه وردپرس *کارشناس آی تی و تجارت الکترونیک *کارآفرین از سال ۱۳۹۲
مطالب بیشتر

نظرات

1 نظر در مورد پنج گام یادگیری یک مهارت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *