خلاق ترین افراد جهان
خلاق ترین افراد جهان و ایده های ناب آن ها
می گویند تفکر خلاق یکی از مهارت های ضروری برای نسل های بعدی به شمار می رود، چرا که دنیا در حال تغییرات لحظه ای و سریع است و تنها کسانی می توانند به موفقیت دست پیدا کنندکه بتوانند خلاق باشند و در هر شرایطی، فکر تازه ای بیافرینند و اوضاع را به نفع خود تغییر دهند. برای خلاق بودن نیازی نیست که حتماً در و دیوار خانه مان پر از رنگ یا اشیای عجیب و غریب باشد یا لباس های خارق العاده و متنوع بپوشیم؛ خلاق بودن می تواند به سادگی انتخاب گزینه ای جدید در انجام کارهای روزمره باشد تا کارهایمان آسان تر پیش برود؛ اما بعضی اندیشه های خلاقانه هم هست که توانایی تغییر دنیا را برای همیشه دارد.
خلاق ترین افراد در تاریخ بشر
خلاق ترین افراد تاریخ را تقریباً همه ما می شناسیم. این افراد کسانی بودند که تسلیم شرایط موجود نشدند و دنبال فکری نو برای هرچه بهتر کردن جهان پیرامون خود بودند. آن ها تنها زندگی خود و اطرافیانشان، بلکه زندگی همه مردم دنیا را تحت تأثیر قرار دادند و با خلاقیتشان دنیا را عوض کردند. در اینجا لیستی از هفت متفکر خلاق جهان را برایتان آورده ایم تا نام هایشان بیشتر به یادتان بماند.
۱- توماس ادیسون
بله؛ انرژی برق امروزه آنچنان به موضوعی عادی تبدیل شده که شاید بسیاری از ما دیگر به این فکر نمی کنیم که اختراع آن چه خلاقیت شگفتی بوده است.
تنها کافی ست چشمهایتان را ببندید و جهان تاریک پیش از اختراع برق را تصور کنید. ادیسون کسی است که شب های روشن را به ما هدیه داده است. می گویند او بیش از ۱۰۰۰ نوآوری داشته و راز خلاقیتش دو چیز بوده است: تفکر جمعی با همراهی نوآوران دیگر و مثبت اندیشی دائمی. این روش بالاخره جواب داد و ادیسون بزرگترین راه حل را برای بزرگترین مشکلی که در ذهنش داشت پیدا کرد: چراغ برق.
« من شکست نخورده ام، فقط ۱۰۰۰ راه پیدا کرده ام که جواب نمی دهد » توماس ادیسون
۲- اسحاق نیوتن
وقتی کلمه خلاقیت را می شنویم، اغلب یاد هنرمندان می افتیم؛ اما افراد در زمینه های کاملاً علمی که گاهی از نظر ما خشک و عاری از نوآوری است، می توانند به طوری خلاق باشند که جهان علم را شگفت زده کنند. دستاوردها و فهم عمیق «نیوتن» در دنیای علم شهرت دارد. فکر خلاق او همیشه به دنبال کشفیات جدید بود و او برای رسیدن به این دستاوردها به سادگی از زندگی در خانه و پیرامون آن الهام می گرفت؛ چیزهایی به سادگی افتادن یک سیب از یک درخت.
«اگر توانستیم دورترها را ببینیم، به خاطر این بود که روی شانه غول ایستادم.» اسحاق نیوتن
۳- والت دیسنی
دنیای کودکان دنیایی پر از خلاقیت است و فکر کودکان هنوز در ساختارهای از پیش شکل گرفته و کلیشه ای گیر نیفتاده و قالب های موجود به آن تحمیل نشده است؛ به خاطر همین کاملاً آزادانه در جهان می چرخد و چیزهایی را که همه ما به یک شکل می بینیم، به شکلی متفاوت تجربه می کند. در دنیای کودکان، حیوانات هم می توانند حرف بزنند، مثل ما ارتباط برقرار کنند و حرکات بامزه و دوست داشتنی انجام دهند و این قدرت «تجسم خلاق» است؛ یکی از برترین ویژگی های «والت دیسنی» که به شکل گیری امپراطوری او و تحقق رؤیاهایش انجامید و مردم دنیا را در این تجسم رویاگونه شریک کرد.
«انجام دادن کارهای ناممکن نوعی تفریح است» والت دیسنی
۴- آلبرت اینشتین
این طور نبود که بعد از اختراع برق،ایده علمی دیگری نتواند از نظر خلاقیت با آن برابری کند. اندیشه های بسیاری از متفکران دنیای علم از نظر ارزشمندی و تحولی که در دنیا ایجاد کردند با هم برابری می کند؛ اگر چه شاید تأثیر همه آن ها بر زندگی شخصی ما به یک اندازه ملموس نباشد. « اینشتین » کسی است که مفاهیم علمی حوزه خودش را دچار تحول کرد. او نه فقط اندیشه های خودش، بلکه اندیشه های کسانی را که پیش از او بودند نیز به چالش کشید تا انقلابی را رقم بزند و دنیای علم فیزیک را پر از اندیشه های نو کند.
«منطق شما را از الف به ب می برد و تخیل، شما را به همه جا می برد.» آلبرت اینشتین
۵- استیو جابز
و بالاخره «استیو جابز» ، اسطوره معاصری که همه ما کم و بیش با او و نوآوری هایش آشنایی داریم. جابز فردی عادی نبود. برای او یکسان بودن با دیگران اصلاً جالب نیامد و او را وادار کرد « متفاوت بیندیشد ». استیو جابز با نوآوری هایش در حوزه کامپیوتر و فناوری، نه فقط افق های این حوزه، بلکه راه و روش زندگی مردم جهان را دچار تحول کرد. او کسی بود که استفاده از کامپیوتر را به زندگی روزانه شما آورد و در کنارش دنیای تصویر را نیز با تولید اولین انیمشین کامپیوتری دگرگون کرد.
« خلاقیت فقط پیوند زدن بین چیزهای مختلف است.» استیو جابز
۶- ماری کوری
این طور نیست که خلاقیت فقط برای مردها باشد؛ البته که پشت هر مرد خلاقی، زنی صبور ایستاده است. ولی گاهی هم خود این بانوان با نوآوری هایشان شناخته می شوند. « ماری کوری » نه تنها زنی خلاق، بلکه اولین زنی بود که جایزه نوبل را از آن خود کرد، آن هم نه یک بار ، که دوبار و آن هم در دو موضوع متفاوت. او، با توجه به شرایط و مقتضیات تاریخی آن زمان، با کشفیات و اندیشه های ناب خود توانست راه را برای ورود بانوان به عرصه علم هموار کند که اصلاً کار کوچکی نبود. نقطه قوت برجسته ماری کوری، مصمم بودن و فداکاری زیاد در پیمودن راهش بود که تأثیر چشم گیری بر کار و زندگی خودش نیز گذاشت.
« کمتر درباره آدم ها کنجکاو باش و بیشتر به اندیشه ها فکر کن. » ماری کوری
۷- لئوناردو داوینچی
در نهایت پای هنر هم به لیست خلاقیت باز شد « لئوناردو داوینچی » را معمولاً به توانمندی اش در عرصه نقاشی می شناسیم. اماجالب است بدانید که او مخترع، مجسمه ساز، دانشکمند، معمار، ریاضی دان، آناتومیست، نویسنده و مهندس هم بود و شاید همین ترکیب علوم مختلف و استعداد علمی در کنار ذوق هنری بود که او را به نقاشی متفاوت و بی نظیر تبدیل کرد. طراحی های او در کنار یادداشت های علمی اش در ساختارهای مهندسی سازه های مختلف و ریاضیات، این ترکیب جالب را به خوبی نشان می دهد.
« یادگیری هرگز ذهن را خسته نمی کند » لئوناردو داوینچی
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.