۱۲ اصل ثروت آفرینی
۱۲ اصل ثروت آفرینی برای داشتن زندگی بهتر و رفاه اجتماعی
لستر تارو استاد نام آور دانشگاه ام.آی.تی آمریکا ست. او یکی از برجسته ترین کارشناسان و تحلیل گران اقتصاد سیاسی ، اجتماعی و جهانی است که اقتصاد امروز جهان و تحولات آن را زیر نظر دارد.
تارو شرح می دهد که مبنای ثروت آفرینی در اقتصاد امروز، دانش و تخصص است و کارآفرینان از دانش و اطلاعات ثروت می آفرینند.
او دوازده اصل زیر را در ثروت آفرینی اساسی می شمارد:
۱۲ اصل ثروت آفرینی از زبان لستر تارو
اصل اول ثروت آفرینی :
کسی از راه پس انداز خود به ثروتی هنگفت نرسیده است. ثروتمندان در پی یافتن فرصت هایی هستند که در شرایط عدم تعادل های بزرگ، سرمایه گذاری کنند؛ مانند راکفلر و بیل گیتس. در هر دو مورد، پس انداز تمامی دوران عمرشان تنها بخش کوچکی از کل ثروت آن ها را تشکیل داده است. کسی که پول خود را با دقت پس انداز کرده و در شرایط تعادل طبیعی سرمایه گذاری می کند، در سن بازنشستگی، راحت خواهد بود، اما هیچ گاه ثروتمند نخواهد شد.
اصل دوم ثروت آفرینی:
شرکت ها و افراد موفق باید وضع موجود خود را بر هم بزنند تا نجات یابند. تا زمانی که نظم کهنه هنوز سرپاست باید آن را دور بریزید تا بتوانید نظم نو را به جای آن بنشانید. اگر خود را در آب فرو نبرید، دیگران سرشان را زیر آب خواهند کرد.
اصل سوم ثروت آفرینی :
کسانی که در پی رشدی سریع و سودی کلان اند باید از عدم تعادل های ناشی از تحول فناوری بهره برداری کنند، از تعادل های ناشی از توسعه بهره گیرند و عدم تعادل های جامعه را به خوبی بشناسند. فعالیت های دیگر هرچند رشد می کنند، بازدهی اندکی دارند.
اصل چهارم ثروت آفرینی :
درک، تشخیص و پذیرفتن محدودیت های برخاسته از ضعف های ذاتی، خود آغاز خردورزی است. راز کامیابی به کارگیری منابع خویش است، آن هم در زمانی که هنوز ضعف ها به شکل عمده خود را نشان نداده اند.
اصل پنجم ثروت آفرینی :
انسان ها یاد گرفته اند که در هنگام تورمی متوسط ، اقتصادهای سرمایه داری را اداره کنند؛ اما در جدال رکود خفیف درمی مانند و کاری از دستشان ساخته نیست. اگر بین تورم و رکود با نرخی برابر یکی را باید انتخاب کنید، تورم را برگزینید.
اصل ششم ثروت آفرینی :
هیچ عاملی جای مردان و زنان با کفایت و کارورزان مدبر را نمی گیرد. برندگان حقیقی آن ها هستند که در نهایت صاحب ثروت و قدرت می شوند و اگر نباشند، کشور فقیر و ناتوان می گردد.
اصل هفتم ثروت آفرینی :
جامعه ای که نظم را از هر چیز دیگری برتر بداند خلاق نخواهد بود؛ اما اگر درجه مناسبی از نظم هم نباشد، خلاقیت دود می شود و به هوا می رود.
اصل هشتم ثروت آفرینی :
از نظر علم اقتصاد ، در تحقیقات اجتماعی، بازده اقتصادی سرمایه گذاری، چنان پایه و اساس روشنی دارد که جای چون و چرا باقی نمی گذارد.
اصل نهم ثروت آفرینی :
سرمایه داری، متکی به دانش و اطلاعات است و بدون وجود نظامی جدید از کار خواهد افتاد. نظامی که تکلیف مالکیت حقوقی ناشی از دارایی علمی، فکری و تخصصی را روشن کند. سرمایه داری به مالکیت حقوقی روشن، بی چون و چرا و اجرا شدنی نیاز دارد.
اصل دهم ثروت آفرینی :
بزرگترین مجهول برای افراد این است که چگونه برای خود حرفه ای داشته باشند. این در حالی است که بدون تحصیلات تخصصی گسترده نمی توان هرم ثروت خوبی بنا کرد.
اصل یازدهم ثروت آفرینی :
انسان موجودی ابزار ساز است و با ابزارهایش تولید ثروت می کند. فقط کسانی ابزار می سازند که دل در گرو آینده داشته باشند. کسانی که در ساختن ابزار کوتاهی می کنند، به رغم ادعای احتمالی شان علاقه ای به آینده ندارند.
اصل دوازدهم ثروت آفرینی :
پیشرفت اقتصادی و ارتقاء سطح محیط زیست دو مفهوم مترادف اند، نه متضاد
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.