بررسی ایده های پولساز کسب و کار اینترنتی – آموزش آنلاین
آموزش آنلاین – دومین ایده برای کسب درآمد از اینترنت
سلام به همه شما دوستان و همراهان صمیمی سایت استاد سِوِن ؛
در این مقاله قصد دارم به بررسی یکی از پردرآمدترین شغل های اینترنتی بپردازم و اون آموزش آنلاین هست. یکی از ایده های پولساز اینترنتی که در آینده نزدیک می تونه جایگاه محکمی در بحث آموزش ، یادگیری و تحصیل پیدا کنه.
این موضوع رو با قطعیت می گم چرا که از زمان شیوع ویروس کرونا ، آموزش مجازی در بین کاربران اینترنتی بسیار اهمیت پیدا کرده و به کمک تکنولوژی های جدید در بستر اینترنت تونسته جایگاه خودش رو پیدا کنه و خیلی از آدم هایی که علاقه نداشتند به یادگیری در فضای مجازی حالا ترغیب شدند تا به صورت آنلاین آموزش ببینند .
چه بسا کاربران زیادی متوجه یک سری مزیت های این نوع از آموزش شده اند.مثلاً دیگر نیازی نیست رأس یک ساعت خاصی آماده بشند تا به سرکلاس برسند و کلی هم در زمان و هزینه رفت و آمد صرفه جویی می شه. از هر جای دنیا که باشند می تونند در بهترین دوره های آموزشی شرکت کنند و با بهترین مدرس ها در ارتباط باشند.
خوب حالا اگر شما احساس می کنید که در موضوع خاصی مهارت دارید و یا دانش در زمینه خاصی دارید که می تونه برای افراد دیگه مفید واقع بشه چه بهتر که بیان دانش و مهارت خاص خودتون رو در قالب یک آموزش آنلاین به فروش برسونید. از چه طریق؟
روش های برگزاری آموزش آنلاین :
۱- برگزاری کلاس آنلاین
همانند کلاس هایی که در محیط فیزیکی برگزار می شود و دانشجویان و مدرس در ساعت خاصی از روزهای هفته سر کلاس حاضر می شوند ، شما هم می توانید همین کلاس را در بستر اینترنت به صورت آنلاین برگزار کنید. در حال حاضر نرم افزارهای زیادی هستند که امکان برگزاری کلاس آنلاین رو فراهم می کنند .
نرم افزارهای برگزاری کلاس آنلاین :
می تونم بگم Adobe Connect و SkyRoom ، Zoom ، Clickmeeting از بهترین پلتفرم های برگزاری کلاس آنلاین می باشند. البته برای این که بتوانید از تمام امکانات این نرم افزار ها استفاده کنید نیاز هست با پرداخت مبلغی ناچیز در ماه در سایت های ایرانی و یا خارجی که این سرویس ها را ارائه می دهند اشتراک این سرورها را داشته باشید.
با نصب نرم افزار کلاس آنلاین روی سرور، مدرس و دانشجو بصورت همزمان در یک محیط اختصاصی قرار می گیرند و لحظه ای که مدرس صحبت می کند، کاربر صدا و تصویر او را شنیده و قادر به پاسخ خواهد بود. پس با این تعریف، ایجاد گروه در شبکه های اجتماعی مانند واتساپ و تلگرام به معنی برگزاری کلاس آنلاین نیست! راندمان آموزش در کلاس آنلاین به مراتب بیشتر از گروه های واتساپی یا کانال های تلگرام است.
مزایای کلاس آنلاین :
- صرفه جویی در وقت و زمان هم برای مدرس هم برای دانشجو
- کاهش هزینه های آموزشی و هزینه های مربوط به رفت و آمد
- دسترسی به محیط آموزشی بدون محدودیت مکانی
- امکان ضبط کلاس و مشاهده مجدد در زمان دلخواه
- عدم نیاز به تجهیزات فیزیکی (میز، صندلی و…)
- امکان به اشتراک گذاری فایل با فرمت دلخواه (فیلم، جزوه و اسلاید آموزشی)
- دسترسی به وایت بورد مجازی
- انعطاف پذیری بالا در زمان تشکیل کلاس
- افزایش اعتماد به نفس در برقراری ارتباط
- تمرکز و تعامل بیشتر میان مدرس و دانشجویان کلاس
۲- برگزاری وبینار :
وبینار یا Web-Based- Seminar همان سمینار است ولی به صورت اینترنتی و مشابه سمینار تیم برگزار کننده ، یک یا چند سخنران (مدرس) و تعدادی مخاطب یا مشارکت کننده دارد.
من خودم قبل از شیوع بیماری کرونا در سمینارها و همایش های زیادی شرکت می کردم ولی از زمان شیوع این ویروس تمامی این سمینارهای حضوری کنسل شد و بعد از اون من در چندین وبینار آموزشی شرکت کردم و خودم هم چندین وبینار در حوزه کسب و کاری خودم برگزار کردم.
هنگام برگزاری وبینار، یک نفر ارائهکننده است و بقیه افرادی که آنلاین هستند، همزمان او را میبینند و حرفهای او را می شنوند و میتوانند در حین جلسه یا پایان آن، کامنت بدهند و سؤالاتشان را بپرسند. درست شبیه یک سمینار واقعی!
وبینار برای کاربرانی که به علت دوری راه، محدودیتهای جغرافیایی یا حتی محدودیتهای در اثر کرونا نمیتوانند در جلسات شرکت کنند یک روش بسیار کاربردی است.
روند برگزاری یک وبینار :
اگر موضوعی را برای ارائه دارید که می توانید برای عده ای خاص مفید و کاربردی واقع بشه بعد از جمع آوری اطلاعات لازم و تبدیل آن به اسلاید ( مثلاً با کمک نرم افزار پاورپوینت یا PowerPoint ) ، وبینار خود را در یک فضایی در اینترنت برگزار کنید. پس، شما نیاز به یک نرمافزار یا سرویس برگزار کننده وبینار دارید که وبینار خود را در آن برگزار کنید. این نرمافزار بهتر است محیطی کاربر پسند داشته باشد، تا مخاطبتان تجربۀ خوبی از شرکت در این وبینار بدست بیاورد.
همانند کلاس های آنلاین شما می توانید از نرم افزارهای محبوب و کاربردی مانند ادوب کانکت ، اسکای روم ، زوم و … نیز استفاده کنید .
سرویس دهنده های ایرانی خوب هم که امکان برگزاری وبینار را برای مدرسان و صاحبان کسب و کارهای فراهم می کنند ایسمینار و ایوند می باشند که این سرویس دهنده ها نیز می توانند برای وبینار و دوره های آنلاین شما تبلیغ نیز کنند . شما می توانید با پرداخت مبلغی از تمامی امکانات و ابزارهای این سرویس دهنده ها استفاده کنید.
افرادی که دوست داشتند در جلسه آنلاین شما شرکت کنند، در تاریخ و ساعت مقرر، آنلاین میشوند و جلسه برگزار میشود. شما میتوانید صدا و تصویر، صفحه دسکتاپ، اسلایدها و هر آنچه که در جلسه وجود دارد را از طریق نرمافزار برای شرکتکنندگانتان به اشتراک بگذارید. درست مثل یک جلسه واقعی!
۳- تولید محتوای آموزشی و فروش آن
شما می توانید دانش و یا مهارت خود را در قالب بسته ( پکیج) های آموزشی درآورید و آن آموزش ها را به صورت متنی ، صوتی و یا ویدئویی به فروش برسانید اگر مالک سایتی هستید و یا پیج اینستاگرام فعال دارید می توانید محصولات آموزشی خود را در معرض فروش بگذارید وگرنه می توانید از سایت هایی که محصولات آموزشی مدرسان مختلف رو برای فروش معرفی می کنند مانند دو سایت ایرانی با بازدیدکننده های بالا یعنی فرادرس و فرانش.
خوب امیدوارم از مطالب دومین ایده پولساز کسب و کارهای اینترنتی یعنی آموزش آنلاین هم لذت برده باشید و تونسته باشم یک دید بهتر در زمینه آموزش آنلاین به شما بدم.
خوشحال می شم اگر شما در زمینه های آموزشی فعالیت دارید نظرات و نحوه برگزاری دوره های آموزشی خودتون رو پایین این مقاله در قسمت نظرات به ما بگید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.